Onderhoudsbeurt pelletkachel nu 189 euro incl btw

 

 

 

  Aanmelden storing en of onderhoud:


   

  Gebruikers van een pelletkachel kopen de houtpellets gewoonlijk in grote hoeveelheden in. Deze worden vaak in zakken of in bigbags geleverd. Het is ook mogelijk, grote hoeveelheden los te storten in een bunker, een silo of een speciaal ingerichte ruimte in een woning, bijvoorbeeld een kelder of garage.

  Gebruik alleen pellets met een ENplus A1 certificering (staat op verpakking)
  Er zijn veel verschillende soorten pellets in omloop. Niet alle pellets zorgen voor een zo schoon mogelijke en dus veilige verbranding. Let op de ENplus A1 certificering en laat een pelletkachelspecialist de kachel instellen. Stap je over op andere pellets dan moet de kachel opnieuw ingesteld worden.

  Gebruik pellets licht van kleur
  Pellets in een donkere kleur zijn slecht voor pelletkachel. Pellets worden donkerder, door een toevoeging van loofhout of hardhout. Deze houtsoorten bevatten o.m. een hogere chloorwaarde waardoor gietijzeren delen, staaldelen en vermiculite-stenen sneller worden aangetast. Hierdoor kunnen onderdelen in de kachel sneller slijten.

  Daarnaast geven donkere pellets een lastigere verbranding. Hebben ze meer tijd nodig om te onsteken waar door er meer rookontwikkeling is, en is de rookgastemperatuur hoger (en daardoor het rendement lager). Bovendien verbranden donkere pellets moeilijker wat mogelijk zorgt voor ophoping in de branderbak. Dit kan tot gevaarlijke, oververhitte situaties leiden.